Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

NLP Boeken Top 10

Een belangrijke NLP vooronderstelling waarop veel NLP technieken en processen op gebaseerd zijn is de volgende: ´de kaart is niet het gebied´.

En zo geldt het ook voor NLP boeken. Wat voor de ene persoon een geweldig boek is, is voor de ander een boek waar niet doorheen te komen is. Ook komen er veel nieuwe NLP boeken op de markt die onzin bevatten.

Ben jij geïnteresseerd in NLP boeken, omdat je bij ons een opleiding volgt of wil gaan volgen? Of lijkt het jou gewoon een interessant onderwerp? Lees dan vooral verder.

Wij zetten graag de meest toonaangevende en gewaardeerde boeken in de wereld van NLP voor je op een rijtje.

Kijk snel of er een NLP boek voor je tussenzit!

Je Ongekende Vermogens

Anthony Robbins

De boeken van Anthony Robbins zijn over het algemeen goed te lezen. Erg Amerikaans uiteraard, maar als je dat niet irriteert (en doe er anders een NLP-techniek op ;), dan zijn de boeken van Robbins uitermate helder, recht door zee en praktisch.

In de bestseller Je Ongekende Vermogens vertelt Anthony Robbins op boeiende wijze wat NLP is, en wat NLP voor u kan doen. Eén van de -binnen NLP bekende- principes: als je een innerlijke voorstelling maakt van hoe je zijn of wat je wilt bereiken, dan heeft dat innerlijke beeld, die innerlijke gedachte, een duidelijke positieve invloed op jouw ervaring, je handelen en het bereiken van resultaten.

Hoe dit precies in zijn werk gaat, hoe je de weg van excellentie bereikt, en welke succesformule je daarbij toepast, dat alles – en meer – vindt je in dit boek. Het is een heldere, humoristische en inspirerende tekst die je zult helpen zelfbewust en positief te denken.

Je ontdekt letterlijk ongekende vermogens in jezelf, die een excellent leven mogelijk maken. Anthony Robbins is een internationaal veelgevraagd spreker op seminars en conferenties. Zijn bekendste boek Je Ongekende Vesasermogens wordt jaar na jaar herdrukt, en heeft al vele tienduizenden geholpen, al hun mogelijkheden te realiseren.

Magic in Action

Richard Bandler

Om echt goed te worden in NLP is het aan te raden om een Practitioner of Master Practitioner te volgen. Toch kan lezen over NLP al veel betekenen.

Tijdens het lezen van dit Engelstalige boek zul je veel aha’s en wow’s hebben. De titel zegt het al: magic in action. Je “ziet” Bandler echt in actie door o.a. gebruik van humor om de problemen van zijn cliënt te herkaderen. Het boek omvat transcripts van zijn werk met clienten en demonstreert met concrete technieken, vaardigheden en processen.

De Betovering van de Taal

Richard Bandler en John Grinder

De betovering van de taal is een vreemd boek. Eigenlijk is het helemaal geen boek, maar een transcriptie van een meerdaagse training gegeven door Bandler en Grinder.

De oorspronkelijke titel van het boek is “Frogs into Princes”. “De betovering van de taal” is een uitgesproken vervelend boek. Saai, droog, chaotisch en toch interessant -maar lastig- om te lezen.
Voor een niet-NLP’er zal het niet gemakkelijk zijn. Voor de NLP’er reuze interessant, omdat je woordelijk kunt lezen welke bijzondere handelingen Bandler enGrinder tijdens hun sessies verrichten.

Hypnotherapie

Richard Bandler en John Grinder

Een van de eerste modelleringen: Milton Erickson en zijn speciale gebruik van taal - het Milton Model! In dit boek leggen de grondleggers van NLP Bandler en Grinder ons enkele van de patronen voor van Ericksons gedrag bij hypnose.

Ze geven de lezer een makkelijk te leren, stapsgewijze aanpak in een expliciet model dat deze vaardigheden beschikbaar stelt. Nog nooit werden de structuren van zijn interventies zo grondig uit de doeken gedaan en zo overdraagbaar gemaakt.

Deel 1 van het boek bevat een aantal artikelen, spannende voorbeelden van Ericksons werkwijze met een evenwijdig lopend commentaar van de schrijvers dat de patronen aangeeft.

In deel 2 worden de patronen in natuurlijke groepen ingedeeld, waardoor men een totaalbeeld krijgt van Ericksons werk en een manier gevonden kan worden de eigen ervaringen met hypnose te organiseren.

Deel 3 geeft de stapsgewijze, expliciete presentatie van de aangegeven patronen, waardoor men vaardigheden krijgt om eik patroon te construeren door het inzicht in de formele kenmerken ervan. Dit boek is niet het meest eenvoudige boek, wel het meest complete boek als je meer wilt weten over het Milton model.

Mijn Stem Gaat Met Je Mee

Milton H. Erickson

Milton Erickson kennen we als een van de grote inspiratiebronnen van NLP en in dit boek kunnen we als we zijn hypnotherapie aan het werk zien duidelijk een aantal van de fundamenten van NLP herkennen.

Hij maakt rapport, hij verandert de abstractie niveaus van zijn patiënten door up- en down- te chunken met zijn meesterlijke taalgebruik. NLP-beoefenaars zijn hier waarschijnlijk mee bekend als een van de belangrijkste bouwstenen van succesvolle behandelingen, maar Mijn stem gaat met je mee… is een ongeëvenaard kijkje in de dagelijkse praktijk.

Optimaal Functioneren

Joseph O’Conner en John Seymour

Een prachtig en functioneel boek waarin de inhoud van de NLP Practitioner-opleiding de revue passeert. Prettig leesbaar, veel praktische voorbeelden en diepgang op z'n tijd.

Joseph O’Connor en John Seymour werden beiden in het neurolinguïstisch programmeren getraind door vooraanstaande psychologen die deze richting openlegden, John Grinder, Robert Dilts, Judith DeLozier en Richard Bandler, en hebben met hun cursussen en publicaties een belangrijke bijdrage aan de groei van NLP geleverd.
De auteurs leiden met deze gids ook de lezer die geen voorkennis op dit gebied heeft, binnen in de enorme, boeiende wereld die voor iedereen dankzij NLP kan opengaan. Daarbij staat centraal, zo benadrukken zij, dat het om zowel een wetenschap als een kunst gaat.

Het Hart van de Geest

Steve en Connirae Andreas

Twee favoriete auteurs: Steve en Connirae Andreas. Zij doen reeds geruime tijd baanbrekend werk op het gebied van NLP en weten hun ervaringen in sterk praktisch gerichte boeken onder woorden te brengen.

In ‘Het Hart van de Geest’ worden ruim twintig uiteenlopende menselijke problemen behandeld waar velen van ons mee te maken hebben. Zo komen onder meer aan de orde: het overwinnen van plankenkoorts, het onafhankelijker worden in relaties, het creatief reageren op kritiek, het verwerken van rouw, het oplossen van innerlijke conflicten en het leren ontdekken watje werkelijk wilt in je leven.

‘Het Hart van de Geest’ biedt een goed overzicht van het uitgebreide scala van problemen die met behulp van NLP in betrekkelijk korte tijd en op een vrij eenvoudige manier kunnen worden opgelost.