Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

NLP (Bord)spellen

Metamodel-spel: Meta Me, Meta You

Dit spel leert u om snel en simpel de denkstijlen van uzelf als ook die van een ander te ontdekken. Door de speelse en simpele manier leert u op interactieve wijze hoe denkstijlen werken. U leert bovendien wat het effect is op uw eigen communicatie en daardoor wordt u nog flexibeler.

Waarom is er voor een speels karakter gekozen? Als kind sprak u veel hulpbronnen aan, waardoor u heel snel kon leren en ontwikkelen. Daar is in Meta Me Meta You rekening mee gehouden. U boort nu namelijk die hulpbronnen weer aan, door het ‘accelerating learning process’ toe te passen.

Het doel van het spel is aanname, invulling en vooroordelen zoveel mogelijk af te leren, waardoor het respect naar anderen toe en ook naar uzelf zal groeien. Voor iedereen die graag wil ontwikkelen en communicatief sterker wil worden. Voor zowel het gezinsleven,met vrienden, training en het bedrijfsleven. Men kan het met 2 tot 8 spelers spelen, koopt u 2 bordspellen dan kunt u tot 16 spelers spelen.

Kernkwadrantenspel

Met je kernkwaliteiten geef je uiting aan wie je bent. Voorbeelden van kernkwaliteiten zijn daadkracht, zorgzaamheid, zorgvuldigheid, ordelijkheid, ontvankelijkheid, invoelingsvermogen enzovoorts.

Zoals de kwaliteit van het geluid bij een radio medebepaald wordt door de precisie waarmee deze afgestemd is op de juiste golflengte, zo wordt ook de mens inspirerender als hij afgestemd is op zijn eigen kernkwaliteiten.

Kortom, in hoeverre ken je jezelf en ben je in staat om: Jezelf te ontwikkelen tot een meer completer mens? Je relaties en competenties vruchtbaar en productief te maken? Jezelf te accepteren in je onvolmaaktheid? Dit spel stelt je in staat om inzicht te krijgen in je eigen kernkwadranten en die van je medespelers. Leuk, inzichtelijk en prachtig als basis voor veranderwerk.

Kinder Kwaliteiten Spel

Een prachtige tool voor iedereen die beroepsmatig (coach, leerkracht, vrijwilliger) of als ouder/bekende met kinderen in aanraking komt.

De kwaliteiten van kinderen staan centraal in dit spel, maar ook de leerkracht laat zich meevoeren in de sfeer van complimentjes en zelfvertrouwen. De kaarten in dit spel zijn mooi ontworpen voor de doelgroep en werken versterkend in een (kring)gesprek. Er is niets mooiers dan kinderen aan de hand van de kaartjes te laten beseffen dat ze een mooie kwaliteit bezitten. Dit geeft een glimlach voor de rest van de dag en een versterking van het zelfbeeld. Herken jij een kind met een negatief zelfbeeld, zet dan een eerste stap in de goede richting met het spelen van dit spel.

Ken je kwaliteiten (doelgroep jongeren)

"Ken je kwaliteiten" is perfect voor jongeren en bestaat uit 68 kaartjes waarop verschillende kwaliteiten worden genoemd. Denk hierbij aan kwaliteiten als ambitieus, behulpzaam, gezellig, lief, opgewekt, serieus, tevreden, zelfvertrouwen, etc.

Het spel is mooi vormgegeven en de kaartjes zijn van goede kwaliteit.
Het spel biedt een goede ondersteuning bij het kennismaken, in gesprek gaan en het op gang brengen van gesprekken met/tussen jongeren.

Natuurlijke inzichtskaarten

In een mooi houten doosje zitten deze 77 inzichtskaarten. Op iedere kaart vind je aan de ene zijde een prachtige natuurfoto en aan de andere zijde een positieve spreuk.

Deze spreuk kun je goed gebruiken als krachtvraag of positieve focus/intentie voor de nieuwe dag. Ook te gebruiken in coachingsessies om anderen een kaart te laten trekken en deze als eindfocus mee te geven.

Nieuwe Aarde Inzichtskaarten – Eckhart Tolle

52 inzichtskaarten met typische - diepzinnige - teksten van Eckhart Tolle.

Prachtig om cadeau te geven aan jezelf of een ander. De kaarten geven je een verruimende blik en helpen om anders in de dag te staan.

Mindfulnessbox

Veel mensen voelen dat anderen hun leven bepalen. Maar niets is minder waar!

Je kunt je leven precies zo maken als jij wilt. Je moet alleen wel achter belemmerende invloeden en overtuigingen komen. Met Het persoonlijke APK-spel leer je die op een ontspannen manier herkennen en er op een positieve manier mee om gaan.
Wat is je lievelingsfilm en waarom?
Je bent 10 jaar jonger, welk advies geef je jezelf mee?
Spreek je meest negatieve gedachten over jezelf uit en vraag feedback

Enneagramspel

Het enneagram is een boeiend persoonlijkheidsmodel. In dit model worden op een heldere manier negen verschillende persoonlijkheidstypes beschreven. Een persoonlijkheidstype wordt bepaald door de specifieke motivaties, overtuigingen en verdedigingsmechanismen, die aan gedrag ten grondslag liggen.

Deze zijn vaak onbewust, maar werken door in je leven, zowel in privé-situaties als in je werk. Het model gaat ervan uit, dat je jezelf in één van deze negen types het meest herkent.
Het primaire doel van het Enneagramspel is het vergroten van zelfkennis: wat zijn mijn sterke en zwakke kanten, waarom doe ik wat ik doe? Een ander belangrijk doel is de mensen om je heen te leren begrijpen zoals zij zichzelf begrijpen. Waarom zijn zij anders en wat betekent dat bijvoorbeeld voor de samenwerking?
Het spel is zeer toegankelijk en op verschillende manieren te spelen.

Het Persoonlijke APK-spel

Misschien wel het leukste spel op het gebied van Persoonlijke Ontwikkeling: het Persoonlijke APK-spel. Het spel zet je aan het nadenken over jezelf en anderen én je hoort hoe anderen over jou denken.

Oftewel: hoe jij overkomt op anderen. Zowel leuk om te spelen met vrienden als op de werkvloer. De vragen geven je duidelijk meer en dieper inzicht in je verlangens, denkpatronen, behoeftes en wat je tegenhoudt.
Daardoor krijg je meer zicht op jezelf, ga je doelbewuster om met je tijd, houd je meer energie over en bereik je dat je leven werkelijk verandert. Ontzettend leuk om ook met niet-NLP’ers te doen! (zeker als je zelf wel kennis hebt van NLP!)