Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

Coaching

Wat is coaching?

Coaching is de laatste jaren sterk in opkomst en wordt door grote groepen mensen reeds succesvol gebruikt. Steeds vaker kiezen allerlei soorten mensen ervoor zich te laten coachen.

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je samen met een coach werkt aan een persoonlijk doel of probleem. Het helpt je zelfbewuster te worden en om het beste uit jezelf naar voren te halen. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag, geprikkeld en uitgedaagd.

In de huidige samenleving nemen we echter vaak niet de tijd om bij onszelf stil te staan. Een coach helpt je bij zowel diepe levensvragen als bij zeer concrete doelen of problemen.

Je kunt gecoacht worden in bijvoorbeeld de volgende situaties:

 • Het opstellen van een levensplan, inzicht in eigen doelstellingen
 • Manieren zoeken om de stress in ons leven te beperken
 • Een balans creëren tussen werk en privé die ons voldoening geeft
 • Ons vermogen om met anderen om te gaan verbeteren
 • Ons meer bewust te worden van onszelf
 • Onze zelfdiscipline en motivatie verbeteren
 • Onze gewoonten op het gebied van gezondheid en welzijn verbeteren, bijvoorbeeld sporten of een dieet volgen

Wil je gecoacht worden door een NLP Master Coach in opleiding? Klik dan hiernaast voor het speciale contactformulier.

Contactformulier

Daarnaast kunnen er vragen aan de orde komen, zoals:

 • Waarom voel ik me soms zo onzeker?
 • Wat geeft energie en wat kost energie?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik die optimaal inzetten?
 • Hoe krijg ik een goede balans tussen werk en privé
 • Welke richting wil ik op met mijn leven?
 • Waar word ik door geïnspireerd?
 • Hoe kan ik beter grenzen stellen?
 • Waarom lukt het niet om bepaalde doelstellingen te bereiken?

Het gaat erom dat je weet wat je, privé of zakelijk, wilt bereiken, waarbij de coach je helpt en begeleidt in het bereiken van je doelstellingen zodat je een leven leidt dat ingericht is zoals jij dat graag wilt. Een leven gebaseerd op jouw persoonlijke waarden, waarbij de keuzes die je maakt consistent, bewust en effectief zijn. Een leven dat je balans geeft, maar ook plezier, intimiteit, energie, financiele onafhankelijkheid, focus en actie in elk gebied van je leven.

Een personal coach is iemand die werkt met mensen om ze sneller en gemakkelijker te komen waar ze willen komen. Een personal coach is bij voorkeur iemand die een gecertificeerde coach of nlp opleiding heeft genoten.

Door middel van regelmatige coaching sessies komen mensen erachter wat belangrijk voor hun is, ordenen ze hun gedachten, gevoelens, woorden en acties zodat deze weer dezelfde kant opstaan

Verschillende soorten NLP coaches

UNLP Trainers

UNLP Master Coaches

UNLP Master Coaches in opleiding

Naast dat de UNLP Trainers actief voor de groep staan en de diverse NLP opleidingen verzorgen hebben zij ook een eigen coachpraktijk. Je kunt dus ook door hen persoonlijk gecoacht worden. In enkele sessies (3 – 5 sessies) kun je enorme resultaten bereiken.
Zo kun je gecoacht worden door dr. Vincent van der Burg, Marcel Meijlink, Greetje Komdeur en Sylvia de Vries. Je kunt direct met hen contact opnemen of via het contactformulier.
NLP Master Coaches zijn de hoogst gekwalificeerde NLP coaches in Nederland. UNLP is als enige instituut in Nederland geaccrediteerd om deze NLP coaches om te mogen leiden door de American Board of NLP.
Ook is de opleiding een erkende Post-Master opleiding door de NVNLP.
Als NLP Master Coach heb je een heel opleidingstraject achter de rug, van NLP Practitioner, NLP Master Practitioner tot NLP Master Coach. Inmiddels vind je in het hele land NLP Master Coaches.

Een selectie van NLP Master Coaches vind je op www.cnlp.nl. Via dit register kun je direct met de coach van jouw keuze in contact treden.

Jaarlijks studeren er meerdere NLP Master Coaches af. Eén van hun exameneisen is dat zij tijdens hun opleiding verschillende coachingstrajecten hebben afgerond.
Zij zijn dus op zoek naar oefenclienten. Je kunt je dan ook laten coachen door een coach in opleiding.
Je betaalt dan slechts € 10,00 per coachingsessie.
De voordelen van een coach in opleiding zijn:

 • De coach heeft direct contact met zijn trainers en mentor. Hij kan vragen dan ook direct neerleggen bij één van de trainers.
 • De coach heeft in ieder geval zijn NLP Practitioner opleiding alswel zijn NLP Master Practitioner opleiding afgerond. Hij heeft dus al een aanzienlijke kennis van de NLP-methodiek.
 • Je betaalt slechts € 10,00 in plaats van een regulier coachtarief (wat kan varieren van € 50 tot € 200+)