Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

Familieopstelling: Kind, Jongere & Balans

Bel de studieadviseur: 020 – 261 07 07
Maak kennis met familieopstellingen gericht op kinderen
Leer systemisch werken met kinderen

MEER INFORMATIE

Interesse in de Familieopstelling Opleiding ? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07

INFORMATIEAVOND

Maak kennis met ons! Neem deel aan de gratis Familieopstellingen Informatieavond

VRIJBLIJVENDE OPTIE

Interesse in de NLP Practitioner Opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07

Familieopstelling: Kind, Jongere & Balans

Tegenwoordig ligt er een behoorlijke druk op kinderen. Eén op de drie kinderen kampt in het dagelijks leven met stress. Soms is het duidelijk aantoonbaar waarom een kind niet goed functioneert. In andere situaties is de reden van de klachten niet direct zichtbaar.

In situaties waarbij een kind klachten heeft of opvallend gedrag vertoond kan het zinvol zijn om vanuit systemisch perspectief te onderzoeken wat er aan de hand is. Systemisch Werken is een bijzonder krachtige methodiek. Een kind (of volwassene) wordt hierin niet als individu gezien maar als onderdeel van een groter geheel, van een systeem. Systemisch Werken en familieopstellingen kunnen een grote en positieve bijdrage hebben binnen de dynamiek van een gezin. Door enkele systemische aanpassingen te maken kan het kind weer leven in rust en daardoor genieten van het kind-zijn.

ingrid-dykstra-over-kinderopstellingen

Deelnemers aan het woord

Wat leer je?

Infographic: de drie lagen

Wie is Ingrid Dykstra

Voor wie is dit seminar?

Praktische informatie

Foto-impressie

Wat leer je tijdens het seminar “Kind, Jongere & Balans?
Tijdens het seminar brengt de gerenommeerde opsteller Ingrid Dykstra inzichtelijk hoe je door middel van een systemische kijk op kinder- en jongerenproblematiek het kind/jongere en het gezin weer terug brengt in balans. Er worden meerdere gezinnen uitgenodigd waarmee een opstelling wordt gedaan. In ieder gezin is het kind het uitgangspunt waarom zij aanwezig zijn.

Problematieken waarmee gewerkt kan worden zijn:

  • Gepest worden
  • Slecht kunnen slapen
  • Veel huilen (in welke leeftijd van het kind dan ook)
  • Overgevoeligheid
  • Slecht mee kunnen komen op school
  • Afsluiten voor emoties
  • ADD / ADHD
  • Dominantie
  • Manipulerend gedrag

Naast de inbreng van de gezinnen zal er gewerkt worden met supervisieopstellingen en persoonlijke thema’s (waarbij het thema kind, gezin, tiener, jongere is).

de 3 lagen systemisch werken met kinderen

Wie is Ingrid Dykstra
Het seminar “Kind, Jongere & Balans” wordt gegeven door de Duitse opsteller Ingrid Dykstra, die seminars verzorgd in Duitsland, Nederland, België, Rusland, Spanje, etc. (voertaal is Nederlands)

Ingrid is een zeer ervaren en gerenommeerd systemisch gezins- en familietherapeut en de wereldwijde expert op het gebied van systemisch werken met kinderen. Zij heeft verschillende publicaties op dit terrein op haar naam staan, waaronder de systemische boeken “Kind en Familielot – Het gedrag van kinderen begrijpen vanuit systemisch perspectief” en “Familieopstellingen met kinderen en jongeren”. Tijdens haar seminars gaat Ingrid in op het werken met kinderthema’s, kinderen/tieners en sociale interactie in gezinnen. De voertaal is Nederlands.

Voor wie is dit seminar
Dit seminar wordt gegeven voor een ieder die actief werkt met kinderen en jongeren, zoals docenten, maatschappelijk werkers, kindercoaches, therapeuten, trainers, psychologen, pedagogen, intern begeleiders, docenten.

 

Opleidingslocatie

Het seminar wordt gegeven op onze opleidingslocatie in Amsterdam, centraal gelegen en goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bij onze locatie is ruime parkeergelegenheid (op zondag gratis parkeren).

Uw bijdrage

De bijdrage voor dit seminar bedraagt € 130.- UNLP is vrijgesteld van BTW. (let op de vroegboekkorting – zie onderaan pagina!)
 Dit bedrag is inclusief syllabus en koffie/thee. Niet inbegrepen zijn lunch en literatuur.

Agenda

Geen opleidingsdata gevonden.

Meer NLP informatie of een kennismakings-gesprek?

Regelmatig hebben wij NLP informatieavonden. Schrijf je gratis in voor een informatieavond, zodat je meer te weten komt over de NLP opleidingen en trainers van UNLP. Ook is het mogelijk om een individueel kennismakingsgesprek te hebben met een van de trainers.

Belt u gerust naar 020 - 261 07 07 of stel uw vraag in het contactformulier.

Inschrijven Contact