Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

Systemic Ritual

Bel de studieadviseur: 020 – 261 07 07
Maak kennis met familieopstellingen
Deelnemers waarderen ons met een 8.7
Geaccrediteerde Familieopstelling-opleidingen
Met grootmeesters als familieopstellingen-gasttrainers
Internationaal Gecertificeerde Trainers

MEER INFORMATIE

Interesse in de Familieopstelling Opleiding ? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07

INFORMATIEAVOND

Maak kennis met ons! Neem deel aan de gratis Familieopstellingen Informatieavond

VRIJBLIJVENDE OPTIE

Interesse in de NLP Practitioner Opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07

Systemic Ritual

Ook in 2016 staat het op de agenda: de Systemic Ritual® van Daan van Kampenhout. Dit bijzondere evenement stelt je in de gelegenheid om kennis te maken met systemisch werk/familie-opstellingen op een inspirerende, ervaringsgerichte en praktische wijze. Daan van Kampenhout heeft Systemic Ritual® ontwikkeld na een jarenlange studie van het sjamanisme en zijn correspondentie hierover met o.a. Bert Hellinger, de moderne grondlegger van familie-opstellingen.

Algemeen

Inhoud opleiding

Daan van Kampenhout

In Systemic Ritual® is de invloed van familie-opstellingen duidelijk zichtbaar in het gebruik van de representatie-methode en het uitspreken van de healing sentences.

De sjamanistische wortels van de methode zijn te herkennen in o.a. het geluid van de trommel, het gebed en het gebruik van vaste plattegronden als richtlijn voor het ritueel.

Een zeer bijzondere ervaring voor één ieder die geinterresseerd is in familie-opstellingen, sjamanisme en/of persoonlijke ontwikkeling.

Daan van Kampenhout heeft verschillende publicaties op zijn naam staan, waaronder “Handboek Sjamanisme”, “De tranen van onze voorouders”, “Sjamanistische rituelen” en “Beelden van de ziel”.


Voor wie is Systemic Ritual® geschikt?

De tweedaagse Systemic Ritual® is geschikt voor zowel mensen zonder ervaring in systemisch werk, NLP en sjamanisme, alswel voor mensen met veel ervaring.
Voor een ieder is Systemic Ritual® veelal een diepgaande ervaring met persoonlijke transformatie en helende krachten. Je kunt tijdens deze dagen actief participeren en eigen onderwerpen inbrengen en/of aanwezig zijn als (passieve) toeschouwer.

Wat is Systemic Ritual® ?

Systemic Ritual® is een unieke methodiek van sjamanisme en systemisch werk, waarin het werken met de ziel, opstellingen, krachtbronnen en rituelen de belangrijkste elementen vormen. Systemic Ritual®, ontwikkeld door Daan van Kampenout, biedt een helende benadering voor het werken met thema’s als rouw, dood, verlies, trauma en ziekte. De methode opent een pad naar de ziel, een brug tussen de fysieke en niet fysieke werkelijkheid.

Systemic Ritual® activeert door rituelen en opstellingen het ‘wetende veld’. Werken in en je verbinden met dit energetische veld wordt vaak ervaren alsof je in een droom loopt. De tijd vertraagt en de ziel ontvouwt zich in dit veld. Heling, essentiële bewegingen en ontmoetingen met krachtbronnen vinden plaats in dit landschap. Een Systemisch Ritueel kan iemand helpen de volgende stap te zetten op zijn pad, omdat hij zich bewust wordt van de krachtbronnen die voor hem beschikbaar zijn.
Steun en kracht worden met name gezocht in het grotere systeem waarvan iemand deel uit maakt.

Waar bij een (familie-)opstelling meestal een confrontatie wordt opgezocht met de aspecten die de balans verstoren, wordt met een Systemic Ritual® gezocht naar wat kracht / ondersteuning kan geven om de balans te herstellen.

In Systemic Ritual® doen er gewoonlijk meer representanten mee dan in een familieopstelling. Zo staan er bijvoorbeeld regelmatig grote groepen of cirkels van voorouders opgesteld. Bij een Systemic Ritual® wordt er niet zo zeer gekeken naar de precieze details van een familieverhaal of probleem, maar naar de essentie er van. Ook als informatie van de familiegeschiedenis niet bekend is, kan een Systemic Ritual® toegepast worden.
Een opstelling en systemisch ritueel kan leiden tot grote inzichten en het geven van (onbewuste) veranderingen bij:

  • relatieproblemen
  • gezondheidsproblemen
  • verstoorde familierelaties
  • vastgeroeste gedragspatronen
  • onverklaarbare gevoelens van schuld, schaamte, angst, woede of verdriet.


Hoe ziet een dag Systemic Ritual® eruit?

Op basis van cases en vragen van de aanwezige deelnemers wordt een systemisch ritueel ontwikkeld en uitgevoerd, waarin de heling van de ziel van de betrokkenen centraal staat. In de rituelen wordt gebruik gemaakt van een opstelling of plattegrond, krachtbronnen en voorouders, rituele zinnen, representaties en het levenswiel.

Circa twee weken voor de dag ontvangt elke deelnemer een brief van Daan waarin je kunt aangeven dat je jouw situatie wilt inbrengen.

Voor een goede voorbereiding van de dag ontvangt Daan uiterlijk zeven dagen voorafgaand aan de dag de ingevulde brief terug via e-mail.

Uiteraard kun je ook deelnemen aan Systemic Ritual als (passieve) toeschouwer, dan wel als representant. Het invullen en inleveren van de brief is dan niet nodig.

Daan is sinds 1987 al actief als trainer in het sjamanisme en legde zich later toe op de combinatie met familieopstellingen. Dit gebeurde door een intensieve uitwisseling van brieven met Bert Hellinger en legde de basis voor zijn latere werk. Daan is actief in o.a. Duitsland, Verenigde Staten, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Door elementen uit familieopstellingen en het sjamanisme te combineren, ontwikkelde hij een nieuwe werkvorm: Systemic Ritual®.

Daan van Kampenhout is auteur van de systemische boeken “Beelden van de ziel”, “De tranen van de voorouders” en “Werken met het levenswiel”.

Tijdens de opleidingsdagen onder leiding van Daan zullen we in gaan op sjamanistische stromingen en spirituele opstellingen. Door middel van talloze demonstraties en analyse deelt hij zijn jarenlange ervaring van systemische processen.

Klik hier voor het interview met Daan van Kampenhout

Agenda

Geen opleidingsdata gevonden.

Meer NLP informatie of een kennismakings-gesprek?

Regelmatig hebben wij NLP informatieavonden. Schrijf je gratis in voor een informatieavond, zodat je meer te weten komt over de NLP opleidingen en trainers van UNLP. Ook is het mogelijk om een individueel kennismakingsgesprek te hebben met een van de trainers.

Belt u gerust naar 020 - 261 07 07 of stel uw vraag in het contactformulier.

Inschrijven Contact