Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

NLP Business Practitioner

Opgeleid door de Grondleggers van NLP
Zakelijk NLP Door Internationaal Gecertificeerde Trainers
Deelnemers waarderen ons met een 8.7
Geaccrediteerde zakelijke NLP Opleidingen
Neem deel aan de gratis NLP Informatieavond
Maak kennis met onze opleidingen

MEER INFORMATIE

Interesse in de Business Practitioner Opleiding? Download de brochure of bel ons op 020 – 261 07 07

INFORMATIEAVOND

Maak kennis met ons! Neem deel aan de gratis NLP informatieavond

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden over de NLP Practitioner opleiding? Schrijf je dan nu in! Schrijf je dan nu in!

NLP Business Practitioner

Succesvolle professionals kennen zichzelf. Of je nu werkzaam bent als leidinggevende, consultant, vakspecialist manager of ondernemer, de leergang NLP Business Practitioner (NLPBP) is gericht op een versnelde persoonlijke en professionele groei. Niet alleen voor het vergroten van je persoonlijke effectiviteit, maar ook voor het direct kunnen toepassen van de opgedane inzichten in het werken met anderen. Hierdoor creëer je meer carrièremogelijkheden, tevredenheid in je werk, evenals persoonlijk en professioneel leiderschap.

Waarom een NLP Business Practitioner opleiding?

  • Wil je de communicatie met je medewerkers of klanten op een hoger niveau brengen?
  • Effectiever en sneller tot je medewerkers ‘doordringen’ om zodoende de omzet te kunnen verhogen?
  • Betere presentaties geven?
  • Meer vanuit een gedeelde visie werken?
  • Obstakels identificeren en overwinnen?

Als je op één van deze vragen ja kunt zeggen, dan kan een NLP Business Practitioner opleiding een waardevolle bijdrage leveren.

De opleiding volgt en onderschrijft de voorwaarden van de IANLP voor erkende NLP Practitioner. Met het succesvol afronden van module 1 en module 2 ontvang je het internationaal erkende certificaat ‘NLP Business Practitioner’. 

business practitioner

(Fotokrediet – Shutterstock)

Deelnemers aan het woord

EERSTVOLGENDE OPLEIDINGEN

NULL
Als je NLP opleiding intypt op Google vind je een woud aan NLP-instituten. Wat zorgt voor een goed instituut? En waar moet een goede NLP opleiding aan voldoen? Dr. Vincent van der Burg legt je uit waar je op moet letten

DOWNLOAD E-BOEK


Het verhaal van NLP

Modulaire opbouw

Voor wie?

FAQ

Voordat ik je meer ga vertellen over de leergang NLP Business Practitioner, is het goed om je een kijkje te kunnen geven in hoe NLP is ontstaan. 

Het NLP verhaal begint bij Richard Bandler, student aan de Universiteit van Californië en met name geïnteresseerd in computerprogrammering. Met deze kennis keek hij naar de diverse vormen van psychotherapie en concludeerde dat de meeste methodieken ineffectief waren in het daadwerkelijk bewerkstelligen van snelle en blijvende veranderingen.

Toch waren er twee therapeuten die wél bijzonder succesvol waren in het bewerkstelligen van persoonlijke veranderingen, te weten gezinstherapeut Virginia Satir en grondlegger van de Gestalttherapie dr. Fritz Perls.

Er was echter één probleem: beide therapeuten konden niet vertellen wat hen precies succesvol maakte. Wanneer Richard Bandler vroeg: “hoe komt het dat u veel succesvoller bent dan uw collega’s?”, kreeg hij antwoorden als ‘intuïtie’, ‘ervaring’ en ‘geen idee’.

Om antwoord te krijgen op deze vraag woonde hij talloze sessies bij en luisterde hij audio-opnames terug om op zoek te gaan naar patronen en overtuigingen. Hij onderzocht de taalpatronen, overtuigingen en lichaamstaal die beide therapeuten gebruikten.

Hij bracht zijn bevindingen naar assistent-hoogleraar in linguïstiek dr. John Grinder en met elkaar brachten ze de bevindingen tezamen. Ze identificeerden de taalpatronen, overtuigingen en lichaamstaal en brachten het geheel in een structuur die expliciet en overdraagbaar was. De basis voor NLP was hiermee gelegd: succes is identificeerbaar en overdraagbaar.

De leergang NLP Business Practitioner is gericht op mensen werkzaam in het bedrijfsleven en publieke sector die zich persoonlijk en professioneel willen ontwikkelen. De NLP Business Practitioner bestaat uit twee modules:

Module 1: NLP Business Leadership Basic

De module NLP Business Leadership Basic is de eerste module van het complete programma NLP Business Practitioner. De module bestaat uit vier marktgerichte blokken waarin je via een steile leercurve nieuwe inzichten, instrumenten, kennis en technieken opdoet om jezelf naar een hoger niveau te brengen.

Blok 1: Sociale Intelligentie I

Blok 2: High Performance State

Blok 3: Persoonlijk Leiderschap

Blok 4: Excellent Overtuigen en Beïnvloeden

NLP Business Leadership Advanced

De module NLP Business Leadership Advanced is het logische vervolg op de NLP Business Leadership Basic. Hierin ga je leren om NLP zonder problemen toe te passen in persoonlijke en professionele situaties.

Blok 1: Sociale Intelligentie II

In deze geavanceerde module leer je manieren om te ontdekken wat iemand echt drijft, waardoor je effectiever wordt in het motiveren en inspireren van anderen. Je krijgt inzicht in de belangrijkste instrumenten die je als leider kunt inzetten voor het begrijpen en beïnvloeden van anderen. Hiermee ga je je vaardigheden als people manager, communicator, coach, performance manager, begeleider en inspirator optimaliseren.

Blok 2: Excellente Communiceren I

Veel communicatie gaat verloren tijdens het praten over zinloze en vage zaken. In deze module ga je leren om helder, effectief en actiegericht te communiceren via o.a. metamodel, miltonmodel en Sleight of Mouth-patronen. Je leert op onbewust en bewust niveau te communiceren. Je ontwikkelt jezelf als excellente communicator in coaching, gespreksvoering, en je leert meer over mediation, feedback geven en ontvangen en jezelf en anderen motiveren.

Blok 3: Persoonlijk Leiderschap II / High-performance coaching

Leer ‘state of the art’ NLP-interventies die direct te gebruiken zijn in het coachen, motiveren en inspireren van jezelf en anderen. Leer feedback te geven aan medewerkers zonder dat er weerstand optreedt. Leer van NLP master coaches als Tony Robbins, John Grinder en Richard Bandler over o.a. moderne hypnose, het stellen van vragen, taalpatronen en resultaat- en oplossingsgerichte interventies.

Blok 4: Excellent Communiceren en presenteren II

Of je nu een presentatie geeft, feedback geeft, mensen coacht, groep mensen traint, leiding geeft, jezelf professioneel en met charisma kunnen presenteren bepaalt 93 procent van je effectiviteit als communicator. In deze module komen we direct tot de kern en ga je leren om je boodschap snel en effectief over te brengen. Zo leer je om een groep te kunnen lezen, met zelfvertrouwen en charisma een presentatie geven, gebruik te maken van onbewuste communicatie en de gemoedstoestand van je publiek van moment tot moment te veranderen.

Blok 5: Onderhandeling, conflictoplossing en mediation

Ontdek hoe je gemeenschappelijke belangen snel en doeltreffend kunt ontdekken en daarmee win-winsituaties creëert. Leer om NLP instrumenten als perceptuele posities, rapport, criteria, metaprogramma’s, logische niveaus, kerntransformatie, metamodel, miltonmodel, sociaal panorama en waarnemingsposities vloeiend in te zetten en daarmee negatieve attitudes te neutraliseren, innerlijke conflicten op te lossen en doelen te stellen

Een deelnemer aan de NLP Business Practitioner:

  • is gemotiveerd om zichzelf te blijven ontwikkelen
  • heeft een drive om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van anderen
  • is bereid om buiten de eigen comfort zone te treden
  • bekleedt een positie waarin het omgaan met andere mensen centraal staat

De deelnemers zijn leidinggevenden, senior én junior, consultants, managers, vakspecialisten en ondernemers met een werkervaring van minimaal 2 jaar. De groepsgrootte is beperkt tot 14 deelnemers. Dit garandeert maximale persoonlijke aandacht. Je werkt samen met deelnemers uit verschillende branches, met diverse functies en een uiteenlopende achtergrond in opleiding en ervaring. Zo leer je van elkaars inzichten en vergroot je je netwerk.

Veel gestelde vragen over de NLP Business Practitioner-Modules

Is de NLP Business Practitioner een erkende opleiding?

Ja, wanneer je beide modules volgt, ontvang je het door de NVNLP en IANLP erkende certificaat tot NLP Practitioner.

Hoeveel tijdsinvestering vergt de opleiding buiten de opleidingsuren?

Tijdens de opleiding wordt alle stof theoretisch en praktisch behandeld zodat je het direct in de praktijk kunt gaan toepassen. Afhankelijk van wat je persoonlijke doelstellingen zijn zul je vier uur per week actief bezig zijn met de opleiding.

Ik ben drie jaar geleden afgestudeerd en werk nu als junior jurist. Mag ik dan meedoen met de opleiding?

Ja, je bent inmiddels drie jaar klaar met je studie en hebt in die tijd werkervaring opgedaan in jouw vakgebied. Iedereen met twee jaar actieve werkervaring is van harte welkom bij dit intensieve en effectieve programma.

Ik kom niet uit het bedrijfsleven maar werk in de publieke sector. Kan ik dan wel deelnemen?

Iedere deelnemer in de opleiding is actief als professional. Dit kan in het bedrijfsleven zijn, maar ook in de publieke sector of semi-publieke sector.

Kies jouw NLP opleiding en bekijk alle praktische informatie

Module 1: NLP Business Leadership…

NLP Business Leadership Basic is gericht op professionals die NLP willen toepassen in ...

Bekijk Module 1: NLP Business Leadership Basic

Module 2: NLP Business Leadership…

NLP Business Leadership Advanced is gericht op professionals, zoals managers, ...

Bekijk Module 2: NLP Business Leadership Advanced

Agenda

Geen opleidingsdata gevonden.

Meer NLP informatie of een kennismakings-gesprek?

Regelmatig hebben wij NLP informatieavonden. Schrijf je gratis in voor een informatieavond, zodat je meer te weten komt over de NLP opleidingen en trainers van UNLP. Ook is het mogelijk om een individueel kennismakingsgesprek te hebben met een van de trainers.

Belt u gerust naar 020 - 261 07 07 of stel uw vraag in het contactformulier.

Inschrijven Contact

ACCREDITATIES

NVNLP IANLP ABNLP