Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

New Code NLP: De kracht van het onbewuste

new code slider

New Code NLP: De kracht van het onbewuste

New Code NLP is een methode binnen NLP, om snel en blijvend in je kracht te komen én te blijven. New Code NLP is ontwikkeld door John Grinder, een van de grondleggers van NLP.

Kenmerkend voor New Code NLP is de centrale rol die wordt ingenomen door:

  1. Het onbewuste
  2. De gemoedstoestand


New Code NLP en Het onbewuste

Een belangrijke aanname binnen New Code NLP is dat groei en verandering altijd plaatsvinden op onbewust niveau. Wat mensen doen, denken en voelen gaat voor meer dan 90% op de automatische piloot. Wat we doen, denken en voelen lijkt soms ‘uit de lucht te komen vallen’, zonder dat we daar invloed op hebben.

Doen: je wilt stoppen met roken/vet eten/mopperen, maar ‘automatisch’ doe je het toch. Je weet dat je het beter niet kunt doen, maar voor je het weet is het al gebeurd.

Denken: je neemt je keer op keer voor om positiever te denken, of je minder aan te trekken van wat anderen zeggen, maar automatisch denk je wat je altijd hebt gedacht. Alsof het vanzelf gaat.

Voelen: je wilt gelukkig zijn, maar voelt dat niet. Je wilt je rustig voelen maar bent juist gestrest. Je wilt het een maar voelt het ander. Zonder dat je daar invloed op lijkt te hebben.

Binnen New Code NLP staat het onbewuste centraal bij gewenste veranderingen. Zo gaat verandering snel, gemakkelijk en blijvend. Zodat je ‘automatisch’ en zonder moeite op een andere manier gaat doen, denken en voelen; een manier die meer en beter past bij de persoon die je wilt en kunt zijn.

 

New Code NLP en Jouw Gemoedstoestand

Er is maar één duidelijk bewijs van wijsheid: een blijvend goed humeur” (Michel de Montaigne).

Een tweede belangrijke pijler binnen New Code NLP is gemoedstoestand, ook wel stemming of humeur genoemd.
De vooronderstelling daarbij is: ‘in een goede gemoedstoestand lukt bijna alles, in een slechte gemoedstoestand bijna niets’.
Ga maar eens bij jezelf na: als je goed in je vel zit en er gebeurt iets vervelends, dan denk je makkelijker bij jezelf ‘ach laat maar’ dan wanneer je slecht in je vel zit. Hoe jij in je vel zit bepaalt hoe je reageert op wat er gebeurt.

Marie, een kennis van mij, zegt daarover: ‘Als ik in een slecht humeur ben en mijn vriend heeft het dopje niet op de tandpasta gedaan, dan ben ik woest!! Ben ik in een goed humeur en hij vergeet het, dan denk ik ‘ach, zo’n dopje…dat draai ik er toch even zelf op…kleine moeite’. Het gedrag van de ander is hetzelfde, jouw gemoedstoestand/humeur bepaalt hoe je er op reageert.

 

High Performance State

Binnen New Code NLP wordt veel gewerkt met technieken die je in korte tijd in een optimale gemoedstoestand of High Performance State brengen. In zo’n High Performance State, die sporters ook wel de FLOW noemen, ben je in staat veel beter te functioneren. Of dat nu is in sport, op je werk, bij het geven van een presentatie of het voeren van een ingewikkeld gesprek; in een High Performance State gaat alles beter en gemakkelijker.

 

Wil je meer weten van New Code NLP?

Wie meer wil weten over New Code NLP en het werken met het onbewuste en gemoedstoestand, zit goed bij UNLP. In elke Master Practitioner opleiding kun je kennis maken met New Code, met een trainer die zich in deze specifieke tak van NLP heeft gespecialiseerd. Daarnaast biedt UNLP elk jaar een 4 daagse New Code NLP workshop, waar je alle ins en outs van New Code kunt leren. Bovendien kun je het E-boek ‘SNEL EN BLIJVEND IN JE KRACHT MET NEW CODE NLP’  hier gratis downloaden.

Ook in de NLP Master Practitioner-opleidingen van UNLP komt New Code uitgebreid aan bod. Tijdens drie inspirerende opleidingsdagen in deze opleiding leer jij dé complete basis van New Code NLP!

Sylvia de Vries

Sylvia de Vries (IJmuiden, 11 maart, 1970) is internationaal gecertificeerd NLP trainer, opgeleid door o.a. dr. John Grinder, mede grondlegger van NLP. Ze heeft zich gespecialiseerd in NLP, alsmede het werk van Byron Katie en Louise Hay. Ze verzorgt binnen UNLP opleidingen als NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, New Code NLP en Time Line Therapy