Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

5 tips die je helpen om optimaal te genieten van de Kerstdagen

5 tips die je helpen om optimaal te genieten van de Kerstdagen

5 tips die je helpen om optimaal te genieten van de Kerstdagen

De periode van Kerst en Oud & Nieuw is voor veel mensen een tijd van bezinning en reflectie. We kijken terug op wat er in dit jaar allemaal gebeurd is in ons leven en we kijken alvast vooruit naar onze doelen voor het komende jaar. Kerst staat voor warmte en gezelligheid. Maar Kerst kan ook verplichtingen en stress met zich meebrengen. Hoe zorg je ervoor dat Kerst leuk blijft? We geven je een 5 tips die je helpen om optimaal te genieten van de Kerstdagen!

1. Ontsla jezelf van ‘moeten’

Kerstdiner, Kerstborrel, Kerstoutfit, Kerstdeadlines … Kerststress? Geef jezelf wat lucht. Gevoelsmatig laten wij ons vaak beïnvloeden door allerlei verwachtingen en verplichtingen. Ook al ontkom je niet aan bepaalde afspraken, besef dat je een keuze hebt waar je je aandacht -en daarmee je energie- naartoe laat gaan.

2. Genieten van de kerstdagen? Zet een intentie

Een intentie maakt het mogelijk om je aandacht te richten op wat je wilt in plaats van wat je niet wilt. Het enige wat je hoeft te doen is in gedachten een duidelijk beeld te visualiseren van datgene wat je graag wilt hebben of bereiken. Een goed moment om je intentie te zetten is ‘s morgens, als de dag nog voor je ligt.

3. Focus je op de mensen om je heen

De mooiste momenten van je leven zijn de gelukkige momenten die je deelt met mensen. En dan vooral met de mensen van wie je het meeste houdt. Geniet van het gebabbel van de kinderen, je ouders die je vriendelijk toelachen, een complimentje van partner, of een terloopse knuffel. Beschouw dit alles als kleine cadeautjes. Kerst draait om liefde voor elkaar, om gezellig samen zijn. Focus je daar op. Dan zullen je kerstdagen meer diepte, meer betekenis en meer liefde bevatten.

4. Zet je zintuigen op scherp

Stel jezelf elk moment van de dag helemaal open voor wat je hoort, ziet, proeft, ruikt en voelt. Je geniet nooit met mate als je je zintuigen gebruikt! Snuif de heerlijke geuren om je heen op, proef vol overgave wat je eet, luister naar de geluiden in je omgeving enzovoort. Doe je dat bewust? Dan geef je jezelf alle ruimte om voor de volle 100% te genieten.

5. Neem tijd om tot rust te komen

Heb je het druk gehad? Je lichaam zoekt nu vooral ook naar rust, ontspanning en zachtheid. Doe een bodyscan. Ga lekker liggen en sluit je ogen. Adem in, adem uit, laat dit als vanzelf zijn gang gaan. Richt nu je aandacht op je voeten. Merk gewoon maar op wat daar te voelen is. Vervolgens ga je langzaam met je aandacht naar ieder deel van je lichaam, van beneden naar boven. Wanneer je afdwaalt in je gedachten, keer dan rustig terug naar het gebied waar je gebleven was. Voel je spieren steeds meer ontspannen en neem waar welke lichaamsdelen minder makkelijk ontspannen. Eindig met je hoofd. Breng nu langzaam je aandacht terug naar de rest van je lichaam en de geluiden in de kamer. Beweeg een beetje, rek je spieren wat en open je ogen om volledig te genieten van de kerstdagen.

Het UNLP-team wenst je fijne, warme en liefdevolle Kerstdagen!

 

Fotokrediet Shutterstock – Merry Christmas

Greetje Komdeur (1 januari, 1962) is internationaal gecertificeerd NLP trainer, systeemopsteller, coach, auteur en UNLP opleidingscoördinator. Ze is opgeleid door autoriteiten als dr. John Grinder (mede-grondlegger NLP), Robert Dilts en Bert Hellinger (grondlegger Familieopstellingen). Ze verzorgt binnen UNLP opleidingen als NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, Opleiding Familieopstellingen en is mentor in de NLP Trainer's Training