Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

Fiscale voordelen opleidingen

De laatste tijd krijgen wij vaak de vraag of je een NLP-opleiding ook kunt inzetten als aftrekpost voor de belastingaangifte. Het antwoord hierop is Ja, een NLP opleiding gevolgd bij UNLP is voor iedereen fiscaal aftrekbaar afhankelijk van het doel waarvoor u deze opleiding volgt. Belangrijk hierbij is dat de reden waarom u de opleiding volgt werkgerelateerd is, bijvoorbeeld het vergroten van uw communicatieve vaardigheden. Uiteraard kunnen deze redenen bestaan naast al uw prive-redenen om de opleiding te volgen. Let op: 2017 is het laatste jaar waarin deze wet nog geldt, dus je kunt er nog gebruik van maken.

 

HOEVEEL BELASTINGVOORDEEL VOOR NLP OPLEIDING?

In de meeste gevallen zijn de kosten van de opleidingen van UNLP dus fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Sinds 2013 hanteert de Belastingdienst een drempel van € 250. De kosten boven deze € 250 zijn tot een maximum van € 15.000 aftrekbaar.

Rekenvoorbeeld.
Stel je volgt bij UNLP jouw NLP-opleiding. De deelnemersbijdrage is (afhankelijk van de opleiding die je gaat volgen) € 2.150,00. Je valt in de loonschijf  betaalt 42% loonbelasting, dan zijn de netto opleidingskosten € 1.352 in plaats van € 2.150.

NLP opleiding € 2.150
Vrijgestelde som € 250
Bedrag voor belasting aftrekbaar  € 1.900
Fiscaal voordeel bij 42% inkomstenbelasting  € 798
Nettokosten van de opleiding € 1.102 + € 250 = € 1.352

 

WAT ZIJN DE VOORWAARDEN ALS JE EEN FISCAAL PARTNER HEBT?

Als je dit jaar een opleiding voor je beroep of je toekomstige beroep volgt, dan kun je de uitgaven voor deze opleiding meenemen in je belastingaangifte. Denk hierbij aan de deelnamekosten en studieboeken. Je scholingsuitgaven mag je onder de volgende voorwaarden meetellen:

  • Jij of je fiscale partner doet de uitgaven voor jouw studie of die van je fiscale partner.
  • De opleiding of studie is gericht op je beroep of toekomstig beroep.
  • Er is sprake van een leertraject; onder begeleiding of toezicht verwerven van kennis. De uitgaven zijn hoger dan de drempel van € 500. De uitgaven boven de drempel mag je aftrekken, met een maximaal bedrag van € 15.000.

Als je voor je studiekosten of andere scholingsuitgaven een vergoeding krijgt, bijvoorbeeld een vergoeding van je werkgever, moet je deze vergoeding eerst van je uitgaven aftrekken voordat je het aftrekbedrag berekent.

Lees meer over scholingsaftrek op de site van de belastingdienst

 

MEER WETEN OVER DE NLP OPLEIDINGEN VAN UNLP?

UNLP biedt verschillende NLP opleidingen aan gericht op persoonlijke ontwikkeling en coaching. Wil je hier meer over weten, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij maken graag kennis met jou en gaan graag in gesprek over jouw dromen en doelen. Vervolgens kunnen wij je precies uitleggen welke opleiding daar het beste op aansluit. Ook voor andere NLP gerelateerde vragen en opmerkingen kun je ons contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen. We horen graag van je!