Heeft u een vraag? Bel 020 - 261 07 07
Of mail naar info@unlp.nl

Klara Adalena – De Reis van de Heldin

MEER INFORMATIE

Interesse in deze training? Download de familieopstellingen-brochure of bel ons op 020 – 261 07 07

INFORMATIEAVOND

Maak kennis met ons! Neem deel aan de gratis Familieopstellingen Informatieavond

VRIJBLIJVENDE OPTIE

Interesse in deze training? Download de familieopstellingen-brochure of bel ons op 020 – 261 07 07

Klara Adalena – De Reis van de Heldin

Vind je kracht

De Weg van de Heldin beschrijft hoe vrouwen hun kracht vinden en zich verbinden met haar vrouwenlijn door de moederwond te helen. Na fases van zich meer richten op het mannelijke om gezien en gehoord te worden, komt er een moment om af te dalen in dat wat je het meest vermijdt: de chaotische zuigende woelende kant van het vrouwelijke. Juist daar blijkt de sleutel te liggen tot je kracht en je voormoeders.

Deze training biedt:

 • Inleiding en oefeningen over sjamanisme met speciale aandacht voor de rol van vrouwen en werkvormen die bij vrouwen passen
 • Rituele collectieve opstellingen rond het thema de weg van de heldin
 • Verdiepende oefeningen om de heldin in jouw leven vrij te maken en haar weg te herkennen
 • Ritueel eren en verwelkomen van je vrouwelijke kracht

De stappen van de reis van de heldin

De stappen van de reis van de heldin

De reis van de heldin gaat om de zoektocht naar compleetwording voor een vrouw, in een samenleving waarin ze gedefinieerd werd door mannelijke waarden. Culturele mythes, sprookjes, eeuwenoude symbolen en Godinnen, én de dromen van de moderne vrouw, geven handvatten om het verlangen naar vrouwelijke waardes te volbrengen. Vooral in de Westerse wereld van vandaag is dit erg welkom.

 1. De heldin scheidt zich af van het vrouwelijke – vaak een moeder of een door de samenleving voorgeschreven vrouwelijke rol.
 2. Identificatie met het mannelijke en het verzamelen van verwanten (voor een nieuwe manier van leven). Dit betekent vaak het kiezen van een pad dat anders is dan het pad dat voor je is voorgeschreven. Dit ‘vechten’ tegen een organisatie, rol of groep die een vrouw beperkt, brengt haar in de mannelijke energie.
 3. De weg van beproevingen. De heldin komt beproevingen tegen, en ontmoet mensen die haar proberen van haar gekozen pad af te houden, en zelfs mensen die haar metaforisch willen vernietigen. Dit zijn metaforisch de trollen en draken.
 4. Het zegen van succes ontdekken door obstakels te overwinnen. Dit is vaak waar de heldin haar verhaal eindigt.
 5. De heldin ontwaakt uit gevoelens van spirituele dorheid, omdat de nieuwe manier van leven te beperkt is. Op deze manier van leven is succes louter beperkt, een illusie, oppervlakkig of vereist verraad van jezelf.
 6. Opstijgen naar de Godin. De heldin moet zich over een crisis heenzetten. Alle ‘mannelijke’ strategieën hebben niet gewerkt voor haar.
 7. De heldin verlangt er diep naar om zich opnieuw te verbinden met het vrouwelijke, maar ze kan niet terug naar haar oorspronkelijke, beperkte positie.
 8. De heldin heelt de moeder/dochter-wond. Ze claimt haar oorspronkelijke waarden terug. Ook haar vaardigheden en eigenschappen (of soortgelijke eigenschappen), maar ze ziet ze in een nieuwe perspectief.
 9. De heldin heelt het gewonde mannelijke in zich. De heldin sluit vrede met de mannelijke aanpak voor de wereld.
 10. De heldin integreert het mannelijke en het vrouwelijke, zodat ze de wereld of de toekomst met een nieuw begrip van haarzelf en de wereld/het leven kan betreden. De heldin ziet door de tweedelingen heen, en kan met een complexe wereld omgaan. Zij is betrokken in die wereld, maar de wereld is groter dan haar persoonlijke levensloop.

Trainer Klara Adalena

De reis van de heldin

4 blokken

Voor wie?

Klara Adalena

Dr. Klara Adalena is een ervaren coach en trainer en ruim 20 jaar actief in het vak. Zij heeft een brede achtergrond in kwantum fysica, psychotherapie, healing en Theory U. In de afgelopen jaren heeft zij trainingen verzorgd op het gebied van o.a. Vision Quests, Vuurceremonies, Zweethutten, alsmede het begeleiden van vrouwengroepen en verzorgen van Yin-healings.

Met haar coaching, trainingen, rituelen en goed verkochte boek Leven in Geluk heeft zij een voortrekkersrol ingenomen in de overgang naar de tijd van het nieuwe vrouwelijke. Klara heeft al vele duizenden vrouwen én mannen in contact gebracht met een nieuwe wereld. In de afgelopen jaren heeft zij een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarin sjamanisme en wicca een plaats hebben gevonden. In haar trainingen bouwt zij vakkundig en zorgvuldig de rituelen op.

Klara heeft een warme en heldere persoonlijkheid, en brengt je in een mum van tijd naar de essentie. En dat is waar verandering begint.

Leven in Geluk – Klara Adalena
In de oude Godinnenculturen rond de Middellandse zee werden meisjes opgeleid tot priesteressen. De essentie van hun leven was om het leven zelf te eren en het goddelijke in elk moment en iedereen te herkennen. Deze aardse en tegelijkertijd spirituele weg heeft ook in onze tijd vrouwen veel te bieden.
Klara Adalena beschrijft in Leven in geluk hoe je bij de priesteres in jezelf kunt komen, om te leven in het nu, in harmonie met de Goddelijke Bron, met vrouwen, mannen, dieren en de natuur om je heen. Het boek gaat over het grote geluk dat je vindt wanneer je het leven leeft waarvan je altijd al droomde; het leven waarin je elke dag het leven zelf eert.

 

De reis van de heldin

In de 2-daagse sjamanistische training, voor vrouwen, gaat de heldin op zoek naar het hogere, de oorsprong, de vrouwenlijn. De Reis van de Heldin gaat over de vrouwelijke held. Veel vrouwen verlangen naar diepe verbinding, veel dieper dan onze cultuur aanreikt. We willen opgenomen zijn en deel van het grote geheel, in vertrouwen, overgave, liefde en raakbaarheid.

De Heldin doorstaat de vele beproevingen, avonturen en uitdagingen welke het leven te bieden heeft. Je ontdekt je scheppingskracht, je heelt oude wonden en neemt afscheid van overtuigingen die niet langer zinvol zijn. En hiermee komt plaats voor wijsheid van binnenuit. Je voelt je weer helemaal vrouw, je vrouwelijke energie komt vrij, de liefde stroomt en er komt meer gemak in je leven. Dit zijn twee prachtige en intense dagen met ‘sisters’ in het veld van het collectieve vrouwelijke. Je heelt en omarmt het veld en jezelf.

De 2 daagse training bestaat uit 4 blokken. Je leest hierover verder onder het tabje 4 blokken.

4 blokken

De reis van de heldin (2)

Blok 1: zaterdagochtend
Moederwond en identificatie met de vader

We maken ons los van oude beelden over vrouwzijn. We gaan onderzoeken wat we vermijden en waar we ons achter verschuilen. Hierdoor ontstaat ruimte om je vrouwzijn te gaan onderzoeken. We kijken vooral naar de moeder-dochterrelatie en de wond die daar is ontstaan, en hoe de vader-dochterrelatie je vastpint in een bepaalde rol.

 

Blok 2: zaterdagmiddag
De zwarte en witte godin

We gaan generaties terug tot de oermoeder zelf, en verhouden ons zowel tot haar liefdevolle en inspirerende ‘witte’ kant als haar destructieve, zware ‘zwarte’ kant. Door deze verbindingen vrij te maken, helen we onze vrouwenlijn en onszelf. De energie van de oermoeder hebben wij allen in onze lijn. Daarom is de geëigende vorm hiervoor een collectief helingsritueel.

 

Blok 3: Zondagochtend
Collectief helingsritueel van de weg van de heldin

Vanuit de diepe ontmoeting komen nieuwe krachten vrij. Zo ook de collectieve pijn op het vrouwzijn, onder andere van heksenverbrandingen. In dit veld van kracht en pijn wordt de heldin in jou geboren, de vrouw die op haar eigen unieke vrouwelijke manier de uitdagingen aangaat. Ook ontstaat hier een nieuw zusterschap.

 

Blok 4: Zondagmiddag
Leven vanuit je vrouwelijke bron

Hoe ga je met deze nieuwe vrouw in jou, en met je nieuwe zusters de wereld weer in? Wat roept je, wat draagt je, en wat ga jij ervan mak
en? Vanuit het veld krijg je steun en helderheid, en gaat je pad zich aftekenen.

 

Voor wie?

De reis van de heldin is een 2 daagse Sjamanistische training voor vrouwen waarin je op identiteitsniveau werkt aan je persoonlijk leiderschap. Ben je nieuwsgierig naar spiritualiteit en wil je de oude rituelen van onze voormoeders ervaren dan is dit een uitgelezen kans.

 

Agenda

Geen opleidingsdata gevonden.

Meer NLP informatie of een kennismakings-gesprek?

Regelmatig hebben wij NLP informatieavonden. Schrijf je gratis in voor een informatieavond, zodat je meer te weten komt over de NLP opleidingen en trainers van UNLP. Ook is het mogelijk om een individueel kennismakingsgesprek te hebben met een van de trainers.

Belt u gerust naar 020 - 261 07 07 of stel uw vraag in het contactformulier.

Inschrijven Contact